gototopgototop

webmail

Thursday, March 30, 2017
Aktuelno  >  Aktuelnosti  >  Direktor rudnika Breza Suad Čosić, predsjednik OO za obilježavanje 21. godišnjice brezanskog otpora
Direktor rudnika Breza Suad Čosić, predsjednik OO za obilježavanje 21. godišnjice brezanskog otpora
Ponedjeljak, 06 Maj 2013 19:07

IMG 6758Nikada ne smijemo zaboraviti patriote koji su dali svoje živote

 

U pratnji kantonalnog premijera Fikreta Plevljaka, ministara u Vladi ZDK Ekrema Tuke, Raifa Seferovića, općinskog načelnika Halila Tuzlića, kao i brojnih građana Breze, obilježavanju 3. maja, Dana otpora Breze, prisustvovao je i direktor Rudnika mrkog uglja "Breza" Suad Čosić, koji se tom prilikom i obratio, govoreći o važnosti historijskog datuma za Brezu i državu Bosnu i Hercegovinu i zašto ne smijemo zaboraviti Halida Ganića, Elvedina Musu - prve žrtve u ratnom periodu, kao i sve one koji su svoje živote i zdravlje ugradili u slobodu BiH.

 

- Prije svega želio bih da poselamim uvažene goste iz Vlade Zeničko dobojskog kantona, općinskog načelnika, naše ratne komandante, našu lijepu djecu, sve koji su učestvovali u odlučujućoj bici trećeg maja. Kao Organizacioni odbor osmislili smo niz aktivnosti koje su provedene, od malonogometnog i šahovskog turnira, internacionalnog turnira u sjedećoj odbojci i time se završio sportski dio obilježavanja Dana otpora općine Breza. Mi koji smo bili ovdje trećeg maja znamo zašto smo se borili. Evocirajući se na te dane, sjećamo se onih koji su izgubili živote, odajemo im dužnu počast. Nikada ne smijemo zaboraviti patriote koji su dali svoje živote i svoje zdravlje za ovu mladu državu, koja je još uvijek u povoju i bori se da opstane i ostane. Sigurni smo da ćemo na tom putu istrajati, dok god imamo djecu koja su ovdje i junačko srce koje bije, hrabro bosanskohercegovačko srce. Hvala vam - kazao je Čosić, koji je ujedno bio predsjednik ovogodišnjeg Organizacionog odbora za obilježavanje 21. godišnjice brezanskog otpora.

 IMG 6786

U ime Vlade ZDK na lokalitetu Plana obratio se Ekrem Tuka, ministar za boračka pitanja, a građane Breze na važne historijske činjenice podsjetio je i ratni komandant Mirsad Begić. U krugu spomen-obilježja učenice OŠ „Enver Čolaković“ i OŠ „Safvet-beg Bašagić“ Merima Bulbulušić, Melika Musa i Dženana Salkić, pročitale su nagrađene literarne radove.

 

 

 

Aktuelno - drugi o nama

article thumbnail1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
28/02/2017

Uprava i zaposlenici JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, ZD Rudnik mrkog uglja [ ... ]


article thumbnailOGLAS za podnošenje prijava radi zasnivanja radnog odnosa
25/01/2017

INTERNI OGLAS Za podnošenje prijava radi popunjavanja upražnjenih radnih mjes [ ... ]


article thumbnailJAVNI POZIV za dostavljanje ponuda za davanje u zakup poslovnog prostora
28/09/2016

JAVNI POZIV Za dostavljanje ponuda za davanje u zakup posovnog prostora   [ ... ]


article thumbnailPRODAJA: Kvalitetan ugalj, povoljne cijene
22/08/2016

Rudnik mrkog uglja Breza poziva zainteresovane kupce, pravna i fizička lica, za [ ... ]


article thumbnailOGLAS za podnošenje prijava radi zasnivanja radnog odnosa
08/04/2016

OGLAS Za podnošenje prijava radi zasnivanja radnog odnosa na određeno vrijeme [ ... ]


Više ...

JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, Zavisno društvo  Rudnik mrkog uglja „Breza“ d.o.o. -  Breza, Ul. Branilaca grada bb, 71370 Breza, BiH

ID broj: 4218303300007, PDV broj: 218303300007, T: +387 32 784 300, E: info(@)rmubreza.ba

Pronađite nas na Youtube

by allianc.eu